Actiuni eligibile Youthpass

Certificatele Youthpass pot fi emise pentru beneficiarii proiectelor TiA finantate in cadrul urmatoarelor actiuni:

1.1 (Schimburi de tineri):

Actiunea 1 – Tineri pentru Europa favorizeaza mobilitatea tinerilor si sustine cooperarea si solidaritatea intre tarile participante la programul Tineret in Actiune. Un proiect in cadrul acestei actiuni este rezultatul unui parteneriat intre grupuri de tineri, din doua sau mai multe tari, care se pot intalni pentru a realiza schimburi de idei/experienta si pentru a cunoaste tarile si culturile partenerilor.Fiecare proiect de Schimb de tineri presupune un grup gazda si unul sau mai multe grupuri de trimitere. Toate schimburile trebuie sa implice cel putin un stat membru al Uniunii Europene. Pentru informatii suplimentare, click aici.

1.2 (Initiative ale tinerilor):

Dorinta tinerilor de a se implica activ la nivelul comunitatii sau chiar dincolo de ea isi poate gasi un raspuns printr-un proiect de „Initiative ale tinerilor”. Ideea din spatele initiativelor este ca tinerii sa isi dezvolte creativitatea, incercand idei noi in diferite domenii ale vietii precum arta si cultura, includerea sociala, protectia mediului, protectia monumentelor istorice, participarea in viata comunitatii, constientizarea europeana, dezvoltarea rurala, politicile de tineret, sanatatea etc. Pentru informatii suplimentare, click aici.

2 (Serviciul European de Voluntariat-SEV):

Sprijina serviciul de voluntariat transnational al tinerilor. Actiunea vizeaza dezvoltarea solidaritatii si promoveaza toleranta intre tineri, in vederea dezvoltarii coeziunii sociale la nivelul UE.SEV promoveaza cetatenia activa si vizeaza intensificarea dialogului si comunicarii intre tineri.Obiectivele actiunii sunt ralizate prin sprijinirea participarii tinerilor in diferite tipuri de activitati voluntare, implicarea tinerilor in actiuni ce cresc solidaritatea intre cetatenii Uniunii Europene, sau implicarea tinerilor voluntari in activitati tip non-profit, pentru beneficiul public general al altei tari decat cea de rezidenta. Pentru informatii suplimentare, click aici.

3.1 Tinerii in lume (Colaborare cu tarile partenere din vecinatatea UE):

"Tinerii in lume" isi propune sa promoveze schimburile si cooperarea in domeniul tineretului si educatia non-formala cu alte regiuni ale lumii. In cadrul acestei actiuni sunt sprijinite proiecte de cooperare cu tineri si lucratori de tineret din Europa de Sud-Est si Est, zona Caucazului sau zona mediteraneana. Pentru informatii suplimentare, click aici.

4.3 (Proiecte de formare si retele):

Promovarea schimburilor, cooperarii si pregatirii in domeniul tineretului, prin activitati de sprijin, menite sa creasca importanta cooperarii europene in domeniul tineretului, precum si sa incurajeze cooperarea si sinergiile intre actorii implicati.

    Activitatile de sustinere ii incurajeaza pe participanti sa:

  • Faca schimb de experienta si sa transfere cunostintele la nivel european,national, regional, sau local,
  • Compare diferite abordari si strategii,
  • Incurajeze transferul de cunostinte/expertiza.
  • Utilizarea certificatului va fi extinsa, in timp, si la alte actiuni ale programului Tineret in Actiune. Pentru informatii suplimentare, click aici.