Cum se obtine Youthpass

Completarea si emiterea Certificatelor Youthpass se face online, la adresa http://www.youthpass.eu si este responsabilitatea organizatiei gazda. Orice tanar care participa la un proiect TiA in cadrul actiunilor eligibile are dreptul de a solicita eliberarea unui certificat.

  • Crearea unui cont pe http://www.youthpass.eu (date personale / institutionale),
  • Introducerea de informatii despre proiect/e,
  • Introducerea de informatii despre beneficiari:
    • Activitati in cadrul proiectului,
    • Competente (cadrul celor 8 competente cheie: 1. comunicare in limba materna, 2. comunicare intr-o limba straina, 3. competente matematice si competente in stiinta si tehnologie, 4. competente ICT, 5. learning to learn – a sti cum si ce sa inveti, 6. competente interpersonale si civice, 7. spirit antreprenorial, 8. intelegere si manifestare culturala).

Certificatul poate fi apoi generat in format .pdf. De asemenea, el poate fi modificat si generat din nou in orice moment. Mai multe informatii aici.

La nivel european, Programul Youthpass este administrat de catre SALTO-YOUTH Resource Centre, cu sprijinul Comisiei Europene. In Romania, aceasta initiativa este administrata de catre Centrul National Europass (CNE), impreuna cu departamentul Tineret in Actiune - ambele fiind parte a Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Desi prin tematica si mod de abordare Youthpass este similar actiunii Europass, primul a fost dezvoltat ca actiune distincta. Totusi, in perspectiva se urmareste integrarea sa in Europass, sau crearea unui cadru extins de recunoastere si validare a competentelor, care sa le includa pe amandoua.